Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Zmiany |
Poniedziałek 26.05.2025 | Bułeczka z masłem/1,7/, kiełbasa żywiecka, papryka, ogórek kiszony, kakao/7/. owoc | Zupa ogórkowa z ziemniakami/7,9/, makaron świderki z białym serem/1,7/ i musem owocowym, kompot.
| Kanapka z masłem/1,7/, pasztet drobiowy, pomidor, rzodkiewka, herbatka ziołowa miętowa. | |
Wtorek 27.05.2025 | Chleb z masłem/1,7/, twarożek ze szczypiorkiem/7/, papryka, kawa mleczna. owoc
|
Rosół z makaronem/1,7/, ziemniaki z koperkiem, mielonka mięsna z kurczaka z warzywami, mizeria, kompot.
|
Ciasto marchewkowe/1/, mus owocowo-warzywny.
| |
Środa 28.05.2025 |
Płatki kukurydziane z mlekiem/1,7/, chałka/1/ z dżemem truskawkowym. owoc |
Krem z brokułów z grzankami/1,9/, ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z indyka/1,3/, fasolka i mini marchewki gotowane, kompot.
|
Kanapka z masłem/1,7/, szynka bez wędzenia, pomidor, szczypiorek, herbatka owocowa.
| |
Czwartek 29.05.2025 |
Angielka z masłem/1,7/, serek topiony plastry/7/ ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa mleczna/7/. owoc. |
Barszcz biały /7,9/, ziemniaki, polędwiczki duszone w sosie własnym, sałatka wielowarzywna, kompot.
|
Jogurt naturalny z owocami/7/, chrupki kukurydziane.
| |
Piątek 30.05.2025 |
Pieczywo z masłem/1,7/, wędlina szynkowa, pomidor, ogórek małosolny, kakao/7/. owoc.
|
Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami/1,9/, ryż z bitą śmietaną/1,7/ i świeżymi truskawkami, kompot.
|
Angielka z masłem/1,7/, jajko gotowane/3/, pomidor, szczypiorek herbatka z cytryną. |
*alergeny występujące w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy (1,3,7,6,8,9,10)